Network Menu

Ordförandens hörna

MÅNADSBREV APRIL 2017

Glad Skärtorsdag på er! 

Vilken vacker vårhelg vi hade! Men jag förstår inte riktigt hur jag lyckades få fem (!!!!!) myggbett redan nu! De flygande smårackarna brukar ju inte komma fram förrän i juni! Men man ska väl se det som ett vårtecken iallafall 😀

I vårens tecken firar vi in den Fredagen den 28 april då det blir Vårfest/Valborgsfirande hemma hos AnkI. Separat Evite har skickats ut. Bär gärna din fina vårhatt eller studentmössa kvällen till ära.

Nu har vi goda nyheter! Vi kommer att ha en Garagesale även i år! Britt-Marie har ställt upp med sitt garage. Det hela kommer att gå av stapeln fredagen den 19 och lördagen den 20 maj. Så nu är det bara att börja vårstäda och forsla hushållssaker, kläder (barn och vuxna), leksaker prydnadssaker etc hem till Britt-Marie. Kontakta minnesota(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org om du har saker du vill donera.

Förutom saker att sälja behöver vi massa hjälp med försäljning, prismärkning och uppsättning av saker. Vi kommer därför att skicka ut ett schema där ni kan anmäla er till de pass som passar er bäst att hjälpa till. Det kommer ske via Signupgenius som vanligt.

Vi skickar nu SWEA information endast till de medlemmar som betalt medlemsavgiften på $55 för i år. Om ni skulle höra av någon som varit medlem eller vill bli medlem som vill få våra inbjudningar och information så går det självklart jättebra att skicka in avgiften till vår kassör så (åter) aktiverar vi dem.

På tal om betalning så efterlyser vi fortfarande någon som kanske har erfarenhet eller kontakter, inom elektronisk betalning eller har lust att undersöka det åt oss. Vi vill följa med i tiden och underlätta för våra medlemmar att betala medlemsavgifter, månadsmöten etc. Vänligen hör av er till mig om ni kan hjälpa till.

En massa aktiviteter är planerade inom de olika intressegrupperna: Mamma-barn-gruppen, Downtowngruppen, Bokklubben, Filmklubben, Friluftsklubben och Matlagningsgruppen. En separat Evite-inbjudan skickas ut inför varje möte.

Vi har också lagt ut de färdigplanerade mötena på vår hemsida www.minnesota(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org. På hemsidan lägger vi även upp tips på aktiviteter och annan information. Det går bra att maila Ylva om du har tips på något att lägga upp på vår hemsida. 

Jag vill passa på och slå ett slag för anknytande program, lite utanför SWEA.

ASI Cloudberries (vi har flera SWEA medlemmar som ingår i kören) kommer att ha en vårkonsert den 6 maj kl.19.00 i Lake of the Isles Lutheran Church. Efter konserten blir det fika och tillfälle att umgås.

På påskdagen och morsdag blir det svenskt smörgåsbord på Lake of the Isles Lutheran Church. Vår medlem Anna-Lena lagar all maten själv enligt svenska traditioner och har specialkomponerat menyer för de olika tillfällena. För meny och bordsbeställning gå till  http://loti.org/event/easter-sunday-scandinavian-smorgasbord/.

Den 19-21 oktober blir det SWEA världsmöte i Perth, Australien och alla Sweor är välkomna att delta på utflykter, middagar och aktiviteter som anordnats av lokala sweor. Det är ett ypperligt tillfälle att upptäcka Perth tillsammans med andra Sweor. Om ni är intresserade kan ni kika på  http://vm2017.swea.org/ där hela programmet finns upplagt. 

Det börjar dra sig mot sitt slut för att söka SWEA, MN stipendium på $1,000. Sista ansökningsdatumet är den 30 april. Jag bifogar ansökan igen och hoppas ni hjälper till att förmedla den till intresserade.

Avslutningsvis så vill jag bara berätta att istället för Blåkulla så far vi till Pittsburgh i påsk för att träffa vår nyfödde sonson 💙

En riktigt Glad Påsk önskar jag er alla! 

Kram,

Carina

SWEA, MN ordförande

MÅNADSBREV MARS 2017

Halloj,

Sitter här i efterdyningarna av gårdagens konsert med Orphei Drängar . Man kan inte annat än vara stolt över att vara svensk när man är med om något sådant stort! Jag har aldrig sett dem tidigare, mer än på TV för många år sedan, så att nu höra dem live här i MN var verkligen både se- och hörvärt! 

Nu skuttar vi framåt våren i både tid och ljus!

Sorgligt nog har vi haft allför dåligt med snö för att planera att åka skidor den här säsongen. Friluftsgruppen har försökt få till det hela vintern med en skidtur men vädret har liksom inte riktigt velat bjuda på ett ordentligt snötäcke för det. Nu tror jag de gett upp och istället siktar in sig på ett 5km vårlopp den 7:e maj. Det är några stycken som vill springa Bud Break Run på Arboretum i Chanhassen. Mer information om registrering etc. kommer i ett separat utskick men tänkte det kan vara bra att veta om det…om ni redan nu skulle vilja börja träna inför loppet ☺

Nästa månadsmöte kommer vara hemma hos Ylva, fredagen den 31 mars. Ylva kommer att leda oss i hur man gör en String Art tavla i formen av endera Minnesota eller Sverige. Allt material kommer att tillhandahållas men vi ber att ni tar med er en hammare. Vi kommer skapa vår egen tavla som vi sedan tar med oss hem. Allt detta till självkostnadspris som ännu ej fastställts.

Downtowngruppen kommer att träffas på Pattaya i Minnetonka på nästa träff. Det är en nyöppnad Thai restaurang som vi hört mycket gott om. Mer info kommer i separat evite inbjudan

Filmklubben kommer att träffas hemma hos Sonia den 12 april för att se på Änglagård tredje gången gillt. 

Mamma-barn gruppen, yngre gruppen, träffas hemma hos Tina, för att äta våfflor söndagen den 19 mars. 

För att vara med på allt detta roliga behöver ni bara betala in medlemsavgiften för 2017. Detta blir annars det sista ordförandebrevet och inbjudningar till de olika aktiviteterna upphör tills avgiften på 55 dollar blir betald. Ni går dessutom miste om SWEA Nytt som är en digital medlemstidning som alla medlemmar får skickat till sig via epost. Om ni vill få nästa nummer måste avgiften vara betald senast den 15 mars. Checken eller kontanter kan ni skicka till vår kassör.

Jag hörde inte av någon angående en SWEA garagesale i vår eller höst. Styrelsen är delad när det gäller frågan eftersom det innebär mycket arbete. Vi beslöt därför att vi ska rösta om saken. Jag återkommer med resultatet. 

Jag vill slå ett slag för Anna-Lenas underbara smörgåsbord söndag den 19 mars på Lake of the Isles Lutheran Church.kl.12.00. Tryck på länken för meny och mer information.

http://loti.org/event/scandinavian-smorgasbord-9/

Besök gärna vår hemsida minnesota.swea.org  för uppkommande aktiviteter och information. Gilla även vår FB sida där vi gärna lägger upp bilder och även där kan meddela om uppkommade aktiviteter.

Nu hoppas jag se er snart på ett av alla våra trevliga evenemang. Om ni har några förslag om vad som pågår i stan och vill dra ihop en grupp för att gå eller uppleva något. Hör bara av er till mig så gör jag ett utskick ☺

Allt gott! 

Kram,

Carina 

SWEA, MN ordförande 

MÅNADSBREV FEBRUARI 2017 

Halloj!

Vilket väder vi har haft de senaste dagarna! Hoppas ni kunnat ta vara på de här dagarna och tillbringat så mycket tid utomhus som möjligt. Vi vet ju alla av erfarenhet både som MN bo och svensk, att detta bara är en liten försmak på vad som komma skall  

Den nya styrelsen träffades i måndagskväll och pratade om det kommande året. Jag vill passa på att tacka Ulrika och Åsa för deras tid i styrelsen. Inröstade på deras platser blev Charlotte (sekreterare) och Sonia (programkoordinator). Vi önskar dem hjärtligt välkomna

Den 28 februari kör vi igång med det första månadsmötet för i år med film och semlor hemma hos Eivor (se Evite), i mars eller maj hoppas vi få till ett besök på vår State Capitol, i april blir det Vårfest, i maj Garagesale (tbd), i juni Midsommar på Scandia, till hösten blir det givetvis Räkfrossa och i december Julfest.

Sen har vi förstås våra intressegrupper: Mammabarngruppen, Downtowngruppen, Bokklubben, Filmklubben, Friluftsklubben och Matlagningsgruppen. Grupperna träffas regelbundet och skickar ut Evites inför varje möte.

För att vara med på alla dessa trevligheter måste dock medlemsavgiften på $55 betalas snarast så jag vill passa på att påminna om inbetalningen. 

Vänligen skicka en check eller kontanter till Gloria eller betala på nästa möte.

 På tal om betalning så efterlyser vi någon som kanske har erfarenhet eller kontakter inom elektronisk betalning eller har lust att undersöka det åt oss. Vårt mål med detta är förstås att försöka underlätta för våra medlemmar att betala medlemsavgiften, månadsmöten etc. Vänligen hör av er till mig om ni kan hjälpa till.

En av punkterna på styrelsemötet var fundraising. Garagesalen har vi haft i många år och de flesta av oss är överens om att det är ett bra sätt att få in pengar för att driva rörelsen men det kräver en hel del arbete. För att få det att fungera behöver vi i så fall hjälp med planering, plats, donationer av saker, hjälp med försäljning etc. Vi i styrelsen undrar därför; Finns det någon Swea som kan tänka sig att ha garagesalen hemma hos sig (bäst om det är samtidigt som ett område eller city har det), hur många kan tänka sig att hjälpa till (vanligen en fredag och lördag i maj) och har vi saker att sälja? Hör gärna av er till mig angående detta.

I oktober blir det värlsmöte i Perth, Australien. Jag kommer att åka dit och vill att ni ska veta att SWEA Perth välkomnar alla SWEA medlemmar. De har planerat middagar, luncher och utflykter. Dessa resor är ett utmärkt sätt att träffa Sweor ifrån hela världen och att se värdslandet/standen. För mer information se http://vm2017.swea.org/

 SWEA MN delar även i år ut vårt stipendium på $1,000. Sista ansökningsdagen är 30 april. Jag bifogar informationen i en bilaga. 

SWEA MAME delar också ut ett stipendium i vår på $2,000 sista ansökningsdagen är 1 april. Jag bifogar även informationen till detta.

Hjälp oss sprida informationen om båda dessa stipendier.

Häromdagen fick jag ett email om att Orphei Drängar kommer hit och uppträder på Bethel University den 10 mars kl.19.30. För biljetter och mer information tryck på länken  www.bethel.edu/events/arts/box-office eller gå till vår hemsida minnesota.swea.org

Som sagt mycket spännade och kul händer det här året i SWEA världen.

Visst är det väl kul att vi har varandra!

Ut med er nu och njut av de sista dagarna av det rekordvarma vädret ☺

Allt gott och ta hand om dig och varandra

Kram,

Carina

SWEA, MN ordförande

MÅNADSBREV JANUARI 2017

Halloj!

God fortsättning på det nya året!

Hoppas ni alla firat jul och nyår på det sätt ni tycker är allra mysigast.

Jag vill tacka alla er som var med på SWEAs julfest. Vad trevligt vi hade det! Och helt otroligt begåvade barn har vi i gruppen! Vilket fint Lucia uppträdande vi hade. Jag vill förstås också tacka er mammor som ordnade och fixade med träningarna. Det är mycket pusslande för att samla ihop alla mammor och barn och hitta datum och plats som passar alla!

Och så vill jag tacka tomten förstås som alltid är lika populär ☺

Så här års har vi vanligen röstat in vår  nya styrelse. Av olika anledningar är vi lite sena i år. Nytt för detta val är nämligen att det kommer ske elektroniskt (genom Electionbuddy Elections) Vi hoppas på det sättet att så många som möjligt av våra medlemmar kommer att rösta. 

Valberedningen tillsammans med några i styrelsen har testkört valprocessen och vi tror att det kommer bli en smidig process. För säkerhetsskull kommer vi att skicka ut ett separat email innan valprocesses så att ni kan hålla koll på era email inboxar och dubbelkolla att mailet inte hamnar i spamboxen.

När valet är genomfört kommer vi snart därefter sätta upp datumet för årsmötet där vi kommer tillsätta de öppna posterna med de nya, invalda styrelsemedlemmarna.

Det nya året kommer att bjuda på många tillfällen att umgås och de olika intressegrupperna har satt igång med att planera aktiviteter. Vi är alltid intresserade av att få in förslag till aktiveter av våra medlemmar. Om ni har några förslag hör gärna av er till mig.

Jag har bifogat tackbrevet ifrån vår stipendiat, Stephanie, för 2016. Hon använde pengarna till att hjälpa till med betalningen för två veckor på språkläger i Sjölunden. Hon har tyvärr ingen möjlighet att komma till oss här i Twin Cities för att göra en presentation. Hon bor uppe i norra MN i närheten av Sjölunden och har helt enkelt inte råd att ta sig hit. Läs gärna hennes tackbrev till oss. Man blir så glad när man ser att pengarna går till rätt person ☺

Håll i er i snöyran och var försiktiga därute men kom ihåg att njuta av den vackra vinterskruden. Den varar trots allt bara i några månader och vi går redan mot ljusare tider.

Kram på er tills vi möts!

Carina

Ordförande, SWEA MN


Månadsbrev från tidigare år

2016