Network Menu

Ordförandens hörna

MÅNADSBREV FEBRUARI 2017 

Halloj!

Vilket väder vi har haft de senaste dagarna! Hoppas ni kunnat ta vara på de här dagarna och tillbringat så mycket tid utomhus som möjligt. Vi vet ju alla av erfarenhet både som MN bo och svensk, att detta bara är en liten försmak på vad som komma skall  

Den nya styrelsen träffades i måndagskväll och pratade om det kommande året. Jag vill passa på att tacka Ulrika och Åsa för deras tid i styrelsen. Inröstade på deras platser blev Charlotte (sekreterare) och Sonia (programkoordinator). Vi önskar dem hjärtligt välkomna

Den 28 februari kör vi igång med det första månadsmötet för i år med film och semlor hemma hos Eivor (se Evite), i mars eller maj hoppas vi få till ett besök på vår State Capitol, i april blir det Vårfest, i maj Garagesale (tbd), i juni Midsommar på Scandia, till hösten blir det givetvis Räkfrossa och i december Julfest.

Sen har vi förstås våra intressegrupper: Mammabarngruppen, Downtowngruppen, Bokklubben, Filmklubben, Friluftsklubben och Matlagningsgruppen. Grupperna träffas regelbundet och skickar ut Evites inför varje möte.

För att vara med på alla dessa trevligheter måste dock medlemsavgiften på $55 betalas snarast så jag vill passa på att påminna om inbetalningen. 

Vänligen skicka en check eller kontanter till Gloria eller betala på nästa möte.

 På tal om betalning så efterlyser vi någon som kanske har erfarenhet eller kontakter inom elektronisk betalning eller har lust att undersöka det åt oss. Vårt mål med detta är förstås att försöka underlätta för våra medlemmar att betala medlemsavgiften, månadsmöten etc. Vänligen hör av er till mig om ni kan hjälpa till.

En av punkterna på styrelsemötet var fundraising. Garagesalen har vi haft i många år och de flesta av oss är överens om att det är ett bra sätt att få in pengar för att driva rörelsen men det kräver en hel del arbete. För att få det att fungera behöver vi i så fall hjälp med planering, plats, donationer av saker, hjälp med försäljning etc. Vi i styrelsen undrar därför; Finns det någon Swea som kan tänka sig att ha garagesalen hemma hos sig (bäst om det är samtidigt som ett område eller city har det), hur många kan tänka sig att hjälpa till (vanligen en fredag och lördag i maj) och har vi saker att sälja? Hör gärna av er till mig angående detta.

I oktober blir det värlsmöte i Perth, Australien. Jag kommer att åka dit och vill att ni ska veta att SWEA Perth välkomnar alla SWEA medlemmar. De har planerat middagar, luncher och utflykter. Dessa resor är ett utmärkt sätt att träffa Sweor ifrån hela världen och att se värdslandet/standen. För mer information se http://vm2017.swea.org/

 SWEA MN delar även i år ut vårt stipendium på $1,000. Sista ansökningsdagen är 30 april. Jag bifogar informationen i en bilaga. 

SWEA MAME delar också ut ett stipendium i vår på $2,000 sista ansökningsdagen är 1 april. Jag bifogar även informationen till detta.

Hjälp oss sprida informationen om båda dessa stipendier.

Häromdagen fick jag ett email om att Orphei Drängar kommer hit och uppträder på Bethel University den 10 mars kl.19.30. För biljetter och mer information tryck på länken  www.bethel.edu/events/arts/box-office eller gå till vår hemsida minnesota.swea.org

Som sagt mycket spännade och kul händer det här året i SWEA världen.

Visst är det väl kul att vi har varandra!

Ut med er nu och njut av de sista dagarna av det rekordvarma vädret ☺

Allt gott och ta hand om dig och varandra

Kram,

Carina

SWEA, MN ordförande

MÅNADSBREV JANUARI 2017

Halloj!

God fortsättning på det nya året!

Hoppas ni alla firat jul och nyår på det sätt ni tycker är allra mysigast.

Jag vill tacka alla er som var med på SWEAs julfest. Vad trevligt vi hade det! Och helt otroligt begåvade barn har vi i gruppen! Vilket fint Lucia uppträdande vi hade. Jag vill förstås också tacka er mammor som ordnade och fixade med träningarna. Det är mycket pusslande för att samla ihop alla mammor och barn och hitta datum och plats som passar alla!

Och så vill jag tacka tomten förstås som alltid är lika populär ☺

Så här års har vi vanligen röstat in vår  nya styrelse. Av olika anledningar är vi lite sena i år. Nytt för detta val är nämligen att det kommer ske elektroniskt (genom Electionbuddy Elections) Vi hoppas på det sättet att så många som möjligt av våra medlemmar kommer att rösta. 

Valberedningen tillsammans med några i styrelsen har testkört valprocessen och vi tror att det kommer bli en smidig process. För säkerhetsskull kommer vi att skicka ut ett separat email innan valprocesses så att ni kan hålla koll på era email inboxar och dubbelkolla att mailet inte hamnar i spamboxen.

När valet är genomfört kommer vi snart därefter sätta upp datumet för årsmötet där vi kommer tillsätta de öppna posterna med de nya, invalda styrelsemedlemmarna.

Det nya året kommer att bjuda på många tillfällen att umgås och de olika intressegrupperna har satt igång med att planera aktiviteter. Vi är alltid intresserade av att få in förslag till aktiveter av våra medlemmar. Om ni har några förslag hör gärna av er till mig.

Jag har bifogat tackbrevet ifrån vår stipendiat, Stephanie, för 2016. Hon använde pengarna till att hjälpa till med betalningen för två veckor på språkläger i Sjölunden. Hon har tyvärr ingen möjlighet att komma till oss här i Twin Cities för att göra en presentation. Hon bor uppe i norra MN i närheten av Sjölunden och har helt enkelt inte råd att ta sig hit. Läs gärna hennes tackbrev till oss. Man blir så glad när man ser att pengarna går till rätt person ☺

Håll i er i snöyran och var försiktiga därute men kom ihåg att njuta av den vackra vinterskruden. Den varar trots allt bara i några månader och vi går redan mot ljusare tider.

Kram på er tills vi möts!

Carina

Ordförande, SWEA MN


Månadsbrev från tidigare år

2016