Minnesota

SWEA Minnesota

SWEA Minnesota bildades 1996 och har ca 50 medlemmar. Minnesotas Sweor representerar alla åldrar och yrkeskategorier. SWEA Minnesota vill fungera som en samlingspunkt för svensktalande kvinnor genom att erbjuda ett roligt och varierat program som passar både gammal och ung.

Vi vill också hjälpa nyinflyttade till Minnesota att finna sig tillrätta och känna sig hemma här genom att få träffa andra svenska kvinnor i alla åldrar. Våra träffar är informella och trivsamma. Vi hoppas att få se dig på vårt nästa SWEA möte!

 

Många uppskattade aktiviteter

Vi anordnar intressanta föredrag och studiebesök. Vi har filmafton, äter semlor, firar Svenska Flaggans Dag, besöker IKEA, äter räkor, provar olika restauranger, dricker glögg och firar Lucia. Under åren har vi bl. a. provat på glasblåsning, lagat mat tillsammans, åkt skidor, vandrat i naturen, haft picknick, och mycket, mycket mer. Allt detta är bara ett litet smakprov på vad som händer hos oss i SWEA Minnesota.

Vi har också flera olika intressegrupper:

Intressegrupper

Bokklubben

I den här gruppen läser var och en, en från föregående gång vald skandinavisk bok som gruppen sedan träffas för att diskutera. Gruppen träffas fyra gånger om året – två gånger på vintern/våren och två gånger på hösten..

Kontaktperson: Britt-Marie Wood

Filmklubben

Ungefär fyra gånger under året träffas SWEA Minnesotas filmklubb hemma hos någon medlem och tittar på svensk film. Filmerna är ofta nyare, aktuella filmer. Förslag på filmer och plats kan skickas till kontaktpersonen Malin. En liten kostnad kan tillkomma för att kunna köpa in nya filmer.

Kontaktperson: Sonia Ley

Mamma-Barngruppen

Svenska mammor och barn träffas för lek och fika varannan lördag/söndag i månaden samt sporadiskt någon gång under veckan. Tid och plats bestäms från gång till gång. Det kan vara både hemma hos någon av oss eller ute i någon park eller liknande.

Kontaktpersoner: Veronika Torarp

Downtown-gruppen

Cirka en vardagskväll varannan månad träffas denna grupp för att äta en bit mat samt umgås med andra Sweor på ett avslappnat sätt. Vi tar gärna emot förslag på trevliga restauranger eller pubar inför kommande träffar!

Kontaktperson: Maria Bergman

FRILUFTSKLUBBEN

Denna grupp träffas en gång per kvartal, oftast på en lördag eller söndag, för att göra någon friluftsaktivitet tillsammans. Hela familjen är välkommen att delta på dessa träffar. Förslag på friluftsaktiviteter kan skickas till kontaktpersonen.

Kontaktperson: Görel Molloy/Ylva Gullaksen

MATLAGNINGSGRUPPEN

Denna grupp träffas i köket hemma hos någon Swea för att laga en tre-rätters middag som de sedan åtnjuter tillsammans. Gruppen träffas cirka varannan månad.

Kontaktperson: Eva Gutmann

SWEA CARE

SWEA Care har som syfte att finnas till som stöd för SWEA-medlemmar i svåra situationer och efter överenskommelse erbjuda praktisk hjälp, råd eller bara någon att tala med.

Kontaktperson: Sonia Ley


Följ SWEA Minnesota på social media: