Network Menu

Ordförandens hörna 2016

MÅNADSBREV DECEMBER 2016

Halloj!

Jag vill börja med att tacka jubileumskommiteen för en fantastisk tillställning för firandet av SWEA MN 25-årsjubileum på Minneapolis Club. Ni ordnade en sån fin fest med god mat, trevliga tal, dikt uppläsning och silent auciton som drog in en slant som hjälper till att bedriva vår rörelse. Stort tack till er alla!

Tänk, nu är vi på sluttampen av 2016! 

Det här är en av mina favorittider på året! Det är ju så mysigt att ta fram adventsljusstakarna, juldekorationer och att värma lite glögg och lyssna på julmusik. 

Julfestivaler med marknader, tomtar och renar dyker upp lite här och var och hela stan är festligt upplyst. Affärer, restauranger och hela grannskap dekoreras med (mer eller mindre) smakfulla belysningar ☺

Med andra ord  är julstämningen i högform!

Den 18 december kl.15.00 kommer SWEAs årliga julfest, åter igen, vara på Danebo. Kostnaden är $15 för vuxna och $5 for barn 3-12 år.

Jag hoppas att ni alla fått Evite inbjudan och att ni anmält er. Vi kommer som vanligt att ha knytis där SWEA står för julskinka, glögg, dricka till maten och kaffe. För att veta vilken mat som behövs så har vi skrivit ihop en lista med den mat som vi tycker bör finnas med på ett julbord. Klicka på länken nedan så kommer du direkt till singup genius listan:

Vi hoppas det kommer att bli ett riktigt fullspäckat julbord med massa god mat.

Mamma-barn-gruppen repeterar för fullt inför Lucia uppträdandet på festen. Det kommer äga rum ca 15.30.

Vi kommer även ha ett litet lotteri och försäljning av SWEAs eget tillverkade kort som målats av vår medlem Margareta Beyer. 

Vi hoppas även på att tomten kommer dyka upp i år igen under festens gång 😉  

Vi vill återigen påminna om att detta är även ett ypperligt tillfälle att förnya medlemskapet på $55 för 2017.

Vänligen ta med check eller cash som betalningsmedel då vi inte har möjlighet ännu att på säkert sätt ta emot kreditkort.

Jag ser fram emot att träffa er alla på julfesten. 

Till dem av er som inte har möjlighet att komma vill jag önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Kram och på återseende 2017

Carina 

SWEA MN AO

MÅNADSBREV OKTOBER 2016

Halloj!

Nyss hemkommen ifrån SWEA-regionmöte i Denver sitter jag i efterdyningarna och tänker på vilken otrolig organisation det här är! Vilken tillgång det är att tillhöra ett sådant här nätverk med svenska kvinnor som håller ihop oss, stöttar oss och bryr sig om oss. 

Jag har varit medlem i många år men aldrig varit iväg på något region- eller världsmöte. Tänker nu att det är något jag vill fortsätta resa på vare sig jag är ordförande eller medlem, för vilket otroligt bra sätt att se USA/världen på; Ett gäng lokala svenska tjejer som annordnar utflykter med sevärdigheter i sin stad/stat. 

På den här resan var det sex urgulliga tjejer ifrån Toronto som reste till Denver på just det sättet. De har rest på alla RM sedan 2008 när de var här i MN på RM. De pratar fortfarande om hur trevlig och rolig den resan var!

Nästa höst blir det världsmöte i Perth. SWEA Perth har redan börjat lägga ut information på sin hemsida och på sin Facebooksida. Vore kul att få ihop ett gäng ifrån MN på den resan ☺

Tills dess har vi här i Minnesota mycket att bjuda på!

SWEA MN firar 20-årsjubileum i år och det ska vi givetvis fira! Jubileumskommiteen planerar för fullt inför Jubileumsfesten fredagen den 28 oktober. Tyvärr kan vi bara ta emot ett 50-tal personer så vänligen anmäl er snarast för att säkra en plats. Sista anmälningsdagen är den 16 oktober. Vänligen kontakta Maria om du har frågor kring detta.

Nedan kommer några återstående träffar för 2016. Vi läggar upp träffar och evenemang på vår hemsida vartefter så kika in lite då och då på minnesota.swea.org.

Självklart kommer även Evite inbjudningar ut med datum, plats, tid och alla detaljer.

-Mamma-barn gruppen träffas lördagen den 15 oktober på lekträff på ASI

-Anna-Lenas smörgåsbord äger rum söndagen den 16 oktober på Lake of the  Isles Lutheran Church i Minneapolis. För mer information om anmälan, pris etc  se vår hemsida  minnesota.swea.org/events

-November månadsmöte: Julmys m glögg och pyssel (datum och plats kommer  snart) 

-2 november blir det filmafton hemma hos Eva 

-16 november träffas Bokklubben på Ikea

-18 december Julfest på Danebo med Luciatåg, julmat-knytis, tomte mm

 Träningen för Luciatåget sätter snart igång. För att ta del av Luciatåget vänligen  respektera att mamma-farmor-mormor måste ha betalt medlemsavgiften för 2016  och barnen  måste vara med på ett flertal luciaövningar. 

Nu hoppas jag träffa er alla på jubileumsfesten den 28 oktober, om inte förr! 

Varma höstkramar! 

Carina

AO, SWEA MN 

MÅNADSBREV AUGUSTI 2016

Halloj!

Hoppas ni alla har haft en härlig sommar. Här i Minnsota finns det allt en del kvar av sommaren. Inte märks det rigktigt att det snart är september!? Förutom att en del skolor redan börjat, State Fair är i full gång och att de flesta nu återvänt efter semestrar och resor ☺

Vi i styrelsen träffades i måndags efter vårt sommaruppehåll. Det var så roligt att ses igen och vi hade många upplevelser att prata om. Efter vi delat med oss av en del av våra sommaräventyr styrde vi dock upp mötet och började planera för hösten och framför allt vår första månadsträff efter sommaren; den mycket populära Räkfrossan!

Räkfrossan kommer i år vara hemma hos Monika den 16:e september kl.19.00. En separat Eviteinbjudan kommer snart skickas ut. Om ni känner till några svenskor som är nyfikna på vad SWEA är för organisation så bjud gärna med dem den här kvällen. Kostnaden kommer bli $15/person. För de som har svårt att ta sig dit och vill samåka så går det bra att meddela mig eller skriva det i svaret på Eviten så fixar vi det.

En liten påminnelse om Sweas Regionmöte som kommer vara i Denver, CO den 29 september–2 oktober 2016. Sista anmälningsdatumet har flyttats fram till den 1a september så det är inte för sent att anmäla sig.  Swea Denver har anordnat utflykter, luncher, stadsutflykter, festmiddagar och de har också planerat en spännande efterresa till den världsberömda skidorten Vail på programmet! Se Denver.swea.org för mer information och anmälan. 

Jubileumskommitten ber er vänligen att hålla fredagskvällen den 28 oktober öppen för SWEA, MN 20-årsjubileumsfest. Festen kommer att hållas på Minneapolis Club med start kl.18.30. Mer detaljer kommer i separat utskick.

Programgruppen och intressegrupperna har planerat aktiviteter under hösten och vintern och kommer vart efter att skicka ut inbjudningar. Hör gärna av er om ni har några förslag på trevliga aktiviteter eller om ni misstänker att ni inte får inbjudningarna.

SWEAs program för i år kommer avlutas med den traditionella Julfesten på Danebo. I år går den av stapeln söndagen den 18 december.

Håll gärna koll på vår hemsida och vår FB sida om spontana träffar etc

.

Nu ser jag fram emot att träffa er alla igen. Förhoppningsvis på Räkfrossan!

Kram,                   

Carina

AO SWEA, MN

MÅNADSBREV JUNI 2016

Halloj!

Jaha, då var sommaren äntligen här i sin vackra blomsterskrud.  Med det konstaterandet är sommaren i full fart med skolavslutningar, baddagar, måltider utomhus, mygg och semestrar till världens alla hörn. De allra flesta av oss Sweor drömmer nog om att fira midsommar i Sverige. Men om inte det blir av i år så är vi ju så lyckligt lottade som har både ASI och Scandia. Båda är goda alternativ till en autentisk svensk midsommar! Själv har jag turen att hinna med både midsommar på ASI (jag ska ta med mitt barnbarn för första gången och dansa “Små grodorna” runt midsommarstången uppklädd i sin nyinköpta Bamseklänning, från vår garagesale. Tack Malin ) och även hinna med att fira i Stockholmsskärgård!

Var ni än är så lägg gärna upp era bilder på FB och tagga SWEA, MN. Vi vill så gärna se vad ni har för er i sommar.

Nu har vi 50 medlemmar! Fortsätt gärna att prata om SWEA.  Jag träffade en kund på min salong häromdagen och av en slump visade det sig att hon var svensk.  Hennes leende spred sig över hela ansiktet när jag sa att jag också är svensk. Vi började pladdra direkt och jag frågade om hon hade hört talas om SWEA. Det hade hon inte! Jag gav henne mitt kort och hon kontaktade mig omedelbart via email och bad om mer information om SWEA. Vilka möten man har ibland!

Vårt mål är ju som sagt att få med så många svenska kvinnor som möjligt! Som jag nämnt i tidigare brev så är ju ett av styrelsens mål i år är att utveckla “ SWEA stöd” genom att hitta ett sätt att nå ut till medlemmar som blivit drabbade på ett eller annat vis och tillfälligt kan behöva vår hjälp och stöd. Många av oss har ju lämnat vårt sociala nätverk hemma i Sverige så att ha ett litet nätverk här skulle nog kännas tryggt för många.

Vi i styrelsen vill tack alla er som donerade saker eller var med och hjälpte till vid vår garagesale.

Tillsammans tjänade vi in $571. Ett stort tack till Ingrid och hennes man Tim som hade fixade det så bra åt oss!

Styrelsen har nu utsett SWEA MN Stipendium tagare. Vi valde bland fem ansökanden. Efter noga överläggande valde vi 14 åriga Stephanie. Hon skriver:

My name is Stephanie and I am 14 years old. I live [….], Minnesota.  I go to [….] High School and we were recently voted the 2nd best school in the state. The reason I think I deserve this scholarship is because I work very hard on learning the Swedish language and hope to expand my learning in the 2 week Swedish camp at Concordia language villages. My ancestors came from Sweden and my family has many documents, photos, and journals from their long and hard trip to America. I hope to travel to Sweden some day and be able to speak the language fluently and explore the culture of my ancestors.

I wish to become fluent in Swedish not only to be able to speak to locals in Sweden, but to be able to put on a college resume that I am bilingual. College is very important to me and getting into a good college is difficult, but I believe that if you put enough effort into it and really truly want it you can achieve your dreams.

I think I deserve this scholarship because I work very hard on learning Swedish and those camps push me to the next language learning level each time. I meet many new friends at camp and I learn how to do something different each time. I have always ended up trying something that I have never done before or seen something I have never seen before there. I feel like I fit in there.

I want to keep the Swedish culture going because I think it is a very vibrant fascinating culture and it would be very sad if it were to die out. I love learning all the folk lore at camp and studying the history of Sweden. I find everything about Swedish and Sweden fascinating and I really hope to be able to continue my learning of it. “

Eftersom hon bor utanför […] blir det nog svårt att dela ut stipendiet personligen men vi hoppas kunna ordna ett datum då hon kan komma och ge ett muntligt framträdade om vad hon har lärt sig på Sjölunden.

Vill igen påminna om Sweas regionmöte som kommer vara i Denver, CO den 29 september – 2 oktober 2016. Swea Denver har anordnat utflykter, luncher, stadsutflykter, festmiddagar och de har också planerat en spännande efterresa till den världsberömda skidorten Vail på programmet! Se Denver.swea.org för mer information och anmälan. Jag har själv aldrig varit i CO men ser så verkligen fram mot att åka dit!  Hur kul vore det inte om ett gäng av oss MN SWEOR åker dit?! Jag bokade precis mitt flyg och fick ett otroligt bra non-stop flyg med SpiritAirline för bara $180!

Jubileumskommitten ber er vänligen att hålla fredagskvällen den 28 oktober öppen för SWEA, MN 20-årsjubileumsfest. Festen kommer att hållas på Minneapolis Club med start kl.18.30. Mer detaljer kommer lite senare i sommar i separat utskick.

Detta blir det sista ordförandebrevet för i sommar men jag återkommer igen i slutet av augusti med mer information angående räkfrossa, jubileumsfesten och uppkommande månadsträffar.

Håll gärna koll på vår hemsida och vår FB sida om spontana träffar etc.

Ha nu en riktigt härlig sommar!

Kram på er!

Carina

AO SWEA, MN

MÅNADSBREV APRIL 2016

Halloj!

Det är svårt att skriva det här brevet utan att reflektera över Prince plötsliga bortgång. Tänk hur många liv han berört under sina år som artist. Att han dessutom är en av oss Minnesotabor och valde att stanna här i MN iställer för att ta den självklara vägen via LA, visar ganska tydligt vilken stor person han var. Han byggde istället upp sin egen framtid i Paisley Park (i lilla)  Chanhassen, MN. Inte så konstigt att stan färgades lila över en dag.  “Life is just a party and parties weren’t meant to last” –Prince

Nu har vi 46 medlemmar vilket är toppen men vi vet ju att det bor så många fler svenskor i Twin Cities med omnejd.  Ett av styrelsens mål i år är att utveckla “SWEA stöd” genom att hitta sätt att nå ut till medlemmar som blivit drabbade på ett eller annat vis och som tillfälligt kan behöva vår hjälp och stöd. Många av oss har ju lämnat vårt sociala nätverk hemma i Sverige så att ha ett litet nätverk här skulle nog kännas tryggt för många. Vi jobbar vidare för att sammanställa något men om du har några förslag eller tankar om saken hör gärna av dig.

Förra veckan var det filmafton hemma hos Tina. Vi såg filmen “Cornelis” som var en fantastiskt bra film. Jag vill passa på att nämna att om du inte har möjlighet att komma på en filmafton men skulle vilja se filmer vi visat går det jättebra att hyra den efter filmvisningen för 3 dollar. Vi använder pengarna till att köpa in nya svenska filmer. Vänligen kontakta Malin om ni är intresserade.

Härnästpå programmet blir det vårfest med Valborgsfirande, tipspromenad och knytkalas! Ni är hjärtligt välkomna hem till Anki och hennes trevliga hem och trädgård på fredag, den 29e april.  Se Eviteinbjudan för mer detaljer eller svara bara på detta mail med frågor.

Vi har även planer att gå på en privatvisning av Lars Lerins akvarellmålningar på ASI i maj. Margareta har erjudit sig att berätta lite om hans målningar en onsdagskväll innan utställningen tas ner. En separat Eviteinbjudan kommer snart ut.

Den åttonde maj är det morsdag och för er mammor som vill njuta och äta svensk utan att behöva laga den själva har vår medlem Anna-Lena sammanställt en morsdagsmeny dagen till ära på Lake of the Isles Lutheran Church. Vi har lagt ut meny, kostnad  och adress på vår hemsida minnesota.swea.org samt på vår Facebooksida.

Cloudberries återkommande vårkonsert kommer  att ske den 14:e maj, 2016 kl. 19:00 på Pilgrim Lutheran Church, 1935 Saint Clair Avenue, St. Paul, MN.  Konsertens motto är  ‘Lovsång’ (songs of praise).  Det kommer även vara lite mingel efter konserten sponsrad av Cloudberries.

Vår garagesale går av stapeln hemma hos Ingrid den 20 och 21 maj.  Vi behöver fortfarande donationer. Vi ber er därför se er runt och tänka efter medan ni “vårstädar” era hem om ni har något till övers att donera till vår garagesale. Detta kommer vara vår stora fundraiser för i år så vi hoppas på många bidrag och även hjälp med försäljning, prismärkning och uppsättning.  Mer information och ett schema över de olika passen då vi behöver hjälp kommer snart. Om du bara vill svänga förbi och handla eller upptäcker i sista minuten att ni har en stund över att hjälpa till går det hur bra som helst att bara dyka upp!

Sweas regionmöte kommer i år att vara i Denver den 29 september – 2 oktober 2016. Swea Denver har anordnat utflykter, luncher, stadsutflykter, festmiddagar och de har också planerat en spännande efterresa till den världsberömda skidorten Vail på programmet! Se Denver.swea.org för mer information och anmälan.

Det bli min första gång i CO och ser verkligen fram mot att åka dit!  Hur kul vore det inte om ett gäng av oss MN SWEOR åkte dit?! Jag har inte bokat mitt flyg ännu så om någon vill åka med hör av er till mig så kan vi boka tillsammans

Jag passar även på att påminna er om att hålla utkik på vår hemsida minnesota.swea.org och gilla vår Facebook SWEA Minnesota för att hålla er uppdaterade vad det gäller SWEAs kommande evenemang.

Nu hoppas jag att se er alla hemma hos Anki på fredag på ett av våra mest välbesökta årliga möten för att tillsammas möta våren!

Efter allt regnet vi fått de senaste dagarna har alla knoppar satt fart! Snart slår mina doftande syrener ut och allt det gröna kommer att blandas vackert med naturens och stadens lila färger.

Kram på er!

Carina

AO SWEA, MN

MÅNADSBREV MARS 2016

Halloj alla Sweor!

Vilket sätt att börja våren på! Varma, vårlika dagar blandade med rikliga snöfall. Mars månad i MN  påminner så mycket om hur mars ser ut i vårt kära Sverige!

Sex av oss Sweor trotsade vädret i går och möttes upp på en varm, trevlig Brasiliansk restaurang i Hopkins. Där förflyttade vi oss raskt till ett varmare klimat när vi njöt av blandade traditionella rätter.

Härnäst på programmet är månadsträffen tisdagen den 29:e mars i Edina. “Wine and Canvas” erbjuder en trevlig atmosfär där de inbjuder konstnärer i alla stadier att måla sin egen tavla. OBS! Mötet blev flyttat till Edina eftersom de hade dubbelbokat oss på den första platsen. För detaljer vänligen se den senaste inbjudan som skickades ut med Evite den 20 mars.

Vi fortsätter med våra varierade program för de olika intressegrupperna. Mamma-barngruppen har påskpysslat och kommer träffas söndagen den 3:e april hemma hos Kerstin för lek-sång och våffelätande med tanke på den stundande våffeldagen.

Vi har goda nyheter om garageförsäljningen och har en plats! Ingrid har bjudit med oss på garagesale den 20 och 21 maj hemma på hennes garageinfart.  Vi har varit där förut och det har varit trevligt, lyckat och gynsamt tack vare mycket hjälp och donationer från er Sweor. Vi ber er se er runt och tänka efter medan ni “vårstädar” era hem om ni har något ni vill donera till årets garageförsäljning. Detta är en av våra stora fundraiser för i år så vi hoppas på många bidrag och även hjälp med försäljning, prismärkning och uppsättning. Så sätt av tid i era kalendrar. Vi kommer eposta ut mer information under april månad.

Fundraisingkommiteen fortsätter att träffas för planera vårt stora 20-årsjubileum. Det ser ut som om själva firandet kommer ske i oktobermånad. Maria är kontaktperson om ni har några frågor, förslag, etc till firandet

Vi har även nöjet att presentera våra nya webredaktion: Ylva och Maria. De kommer tillsammans se till att vår hemsida och Facebook uppdateras med information, bilder,  annat matnyttigt och skoj. Hör av er om ni har förslag eller vill lägga upp något på våra hemsidor. Kika gärna in på vår hemsida: minnesota.swea.org.  Där finner ni bl a medlemsinformation, gruppträffarna, stipendieansökan, bilder, mm.

Vi har för närvarande 40 betalande medlemmar men vi vet att vi har minst 10-20 personer som bara missat att betala medlemsavgiften. Det är absolut inte för sent att komma med på allt skoj. Bara betala avgiften på $55 snarast till SWEA MN och skicka checken till vår kassör Gloria. Eller ta med betalningen till nästa möte. Vem som helst av oss i styrelsen kan ta emot betalningen och vidarebefodra den till Gloria.

Som sagt vi har mycket skoj på gång framöver!

Jag vill även tillägga att vi är en mycket öppen förening som gärna mottar förslag på aktiviteter etc. Alla medlemmar är alltid välkomna på våra styrelsemöten, vi träffas varje månad på Ikea vanligvis den första eller andra måndagen (för datum se kalendern på vår hemsida). Om ni har något speciellt ni skulle vilja ta upp med oss ber vi bara om att ni meddelar någon i styrelsen så att vi kan lägga till det på agendan så att vi kan tilldela tid till punkten.

Nu önskar jag er alla en riktigt Glad Påsk!

Varma vårkramar,

Carina

SWEA, MN avd.ordförande

 

MÅNADSBREV – FEBRUARI 2016

Hej alla SWEOR!

Det här är mitt första månadsbrev som SWEA MN ordförande.

Jag vill börja med att tacka vår förra ordförande Maria för hennes insatser som ordförande de två senaste åren och hennes styrelsearbete de senaste fyra åren.

Jag vill även tacka alla er som gav mig er röst och förtroendet  att vara er ordförande i denna fantastiska organisation som samlar oss svensktalande kvinnor ute i världen!

Det här året är alldeles speciellt då vår avdelning fyller 20 år. Vi har bildat en festkommitee med bland andra några av SWEA Minnesotas grundare. Om några fler är intresserade av att vara med och planera vårt jubileum så är det bara att höra av sig till mig. Firandet blir till hösten.

Styrelsen som ni alla varit med och röstat fram är en grupp mångkunniga kvinnor med varierande talanger, kunskaper och åldrar som kommer att ge SWEA MN ett brett utbud av aktiviteter det kommande året (jag har bifogat styrelselistan i en separat bilaga till brevet).

Vi hade vårt första styrelsemöte härom veckan och satte igång att planera  årets kommande aktiviteter.  Självklart hoppas vi att de flesta av er hittar något av intresse. Vi alla är överens om att vi vill  sprida informationen om att vi, SWEA Minnesota finns till. Vi vet att det finns många svenska kvinnor i Twin Cities området som inte vet om att vi finns här och är en aktiv organisation eller som kanske har en tveksamhet att tillhöra oss av olika anledningar. Vi har därför som mål det kommande året att nå ut till fler svensktalande kvinnor och därmed öka vårt antal medlemmar.

Vårt första månadsmöte år 2016 är nu på onsdag den 24 februari. Då kommer vår stipendiat från 2015, Rose, att göra en presentation av sitt arbete. Hon har skapat en podcast som handlar om inflytandet svenskar haft på Minnesota och hur det inflytandet har förändrats genom generationerna. Hennes redovisning kommer att ske på U of M, Folwell Hall. SWEA bjuder på fika. Om du inte fått inbjudan och är intresserad av att komma kan ni kontakta någon utav våra ansvariga programvärdinnor.

Vi har pratat mycket om samåkning till våra möten både utifrån ett miljöperspektiv men även för att det är trevligt med resesällskap men detta har inte riktigt nått ut till våra medlemmar.  Ett förslag för att få igång detta är att de som är intresserade kan skriva i sitt svar i Eviten att de kan hämta upp/önskar samåka så försöker vi fixa det.

Vi har mycket roligt på kommande program men är även öppna för nya roliga och intressanta förslag.  Kontakta gärna mig eller någon i  styrelsen om ni har en bra idé för en månadsträff.

Vi har följande programförslag på listan:

  • Presentation av 2015 års stipendiat (se även informationen ovan) – Februari

  • Paint Pub – Mars

  • Melodifestival? – April

  • Valborgsfirande (Tomt med firepit efterlyses) – April/Maj

  • Vårfest – Maj

  • Midsommarfirande i Scandia  – Juni

  • Räkfrossan – September

  • 20-årsjubileum – Oktober

  • Julfest – December

Vi har även våra intressegrupper som också har sina aktiviteter:

Downtowngruppen, Bokklubben, Filmklubben, Mammabarnklubben (uppdelad in småbarn, äldrebarn och tonårsbarn) , Friluftsgruppen, Bokklubben, Matlagningsgruppen och IKEA-luncher (som ev läggs ner pga bristande deltagande). Alla grupper skickar ut Evite inbjudningar med detaljer om dag, tid, plats etc. Vill du starta en ny intressegrupp så går det alldeles utmärkt! Kontakta mig så kan jag hjälpa dig med hur du kan gå tillväga.

OBS! Glöm inte att betala in medlemsavgiften så att du fortsätter att få all information och inbjudningar till våra aktiviteter! Avgiften på $55 kan betalas på nästa möte eller skickas till vår kassör.

Vi funderar även på att ha en Garage sale i år igen men är osäkra på hur stort intresset är och var vi i så fall skulle ha den.  Synpunkter och åsikter mottages tacksamt.

Glöm inte att titta in på vår hemsida Minnesota.swea.org för programinformation, bilder etc. Gilla oss också gärna på Facebook.

Hopps att se er samtliga på kommande möten!

Hjärtliga Hälsningar,

Carina

SWEA MN avd. ordförande