Network Menu

Ordförandens hörna

MÅNADSBREV OKTOBER 2017

Halloj!

Tänk, nu är det redan oktober! Vår härliga stat, Minnesota, har tack o lov de fyra årstiderna och alla har de sin charm. Just så här års kan ju vädret variera åt alla håll men när det gäller oktober så njuter vi nog mest av den höga friska luften som riktigt doftar höst och samtidigt är en ögonfröjd med alla de sprakande färgerna naturen bjuder oss på.
Med det sagt, är det också dags att ta fram ljus, filtar och se till att favorit tesorten finns hemma. Med andra ord: MYSDAGS! För visst är det så att vi svenskar älskar att mysa…..Speciellt så här års!
Jag kommer själv missa mycket av oktober här i MN då jag åker till SWEAs Världsmöte i Perth, Australien. Det ska bli så spännande och roligt att träffa Sweor ifrån hela världen. Närmare 200 är annmälda. Det kommer bli många möten, inspirerande föredrag och givande samtal.
Jag passar även på att se mig lite om i Australien eftersom den långa resan gör man liksom inte på en kvart 😃
Jag vill tacka vår Swea som öppnade sitt fina hem för vår årligen återkommande Räkfrossa. Det var en helt perfekt kväll att sitta utomhus på hennes fina uteplats och njuta av varandras sällskap, äta sig proppmätt på räkor, sallad och sedan avsluta med äppelpaj med vaniljsås. Vår 2017 SWEA stipendiat berättade så gripande om sin resa genom Sverige med kören, att vi skulle kunnat lyssna på hennes berättelser hela kvällen. Vilken otroligt trevlig och lyckad kväll!
Intressegrupperna har också satt igång med aktiviteter efter sommaren: I förra veckan var det äppelplockning och bokdiskussion. Håll koll efter Evite-inbjudningar för uppkommande aktiviteter. Kika även in på vår hemsida minnesota.swea.org. då aktiviteter och samtliga ordförandebrev läggs upp där av våra webredaktörer.
De tre nästkommande månadsmötena är som jag nämnde i förra ordförandebrevet redan bestämda och kommer vara på helgdagar. Förhoppningsvis har fler Sweor på så sätt möjlighet att deltaga.
Lördagen den 14 oktober blir det en privatvisning för oss Sweor av den nyrenoverade State Capitol i St. Paul. Turen börjar kl.10.00. Efteråt tänkte vi gå och fika och/eller äta lunch i närheten.
Lördagen den  4 november kl.17.30-21.00 blir det Glasblåsning med i Minneapolis. Vid det här tillfället kommer vi att forma varsin brevpress som vi sedan kommer få behålla. Vi kan endast ta emot 15 personer på detta möte så här gäller först till kvarn…. Obs! Klädseln är viktig eftersom vi kommer vara nära öppen eld och det är alltid risk för eldloppor. Det är ett måste att ha på sig jeans, långärmad bomullströja och kraftiga läderskor/-stövlar. Ett par solglasögon rekommenderar vi också för att skydda mot det starka ljuset. För att se mer om studion där vi kommer att träffas och för att se var den ligger gå till http://mnglassart.org
Evite inbjudan kommer i mitten av oktober
Söndagen den 3 december (tid ej fastställd) blir det julfest på Danebo. Vi kommer ha ett traditionsenligt julbord (knytis), Luciatåg, pyssel för barnen och förhoppningsvis stannar tomten förbi…
Vi hoppas även ha ett lotteri. Vi tar tacksamt emot prisdonationer. Hör av er till mig om ni har något att donera.
Evite inbjudan kommer i mitten av november. I inbjudan kommer vi också ge förslag på vad ni kan bidra med till julbordet.
I november är det återigen dags för omval och inval till vår styrelse. Vi söker en kassör och en vice ordförande till året 2018. Ingen tidigare styrelseerfarenhet krävs. Styrelsen träffas en gång i månaden på kvällstid (på IKEA) Vi har trevligt tillsammans samtidigt som vi strävar att förbättra vår organisation och fortsätta vara intressant för våra medlemmar.
Bokklubben meddelade precis att de kommer läsa boken “Swede Hollow” av Ola Larsmo och kommer diskutera boken lördagen den 28 oktober. De tänkte den här gången mötas på Swede Hollow Cafe i St. Paul kl. 11:00. Om vädret tillåter blir det även en promenad ner i parken där boken utspelar sig.
Till sist vill jag gratulera årets SWEA MAME (vår region, Mellan Amerika) stipendiat Kelsey Fuller. Hon kommer att hålla ett föredrag live om sitt projekt. För er som är intresserade kommer föredraget att “streama live”. Jag har kopierat inbjudan nedan vad det handlar om och hur ni kan lyssna på det:
Evenemang: Föredrag av MAME-stipendiaten Kelsey Fuller
Beskrivning:
A Miniature Ethnography: Highlights from a Research Trip to Swedish Sápmi.

My talk will begin with a short description of my experiences while in Sápmi for three weeks this past June. This will lead into a discussion of some important things that I learned about Sámi culture, music, and activism while I was there. Finally, I will illustrate how these experiences will affect my future work, providing an example research topic of Sámi popular music from the 1980s to today: Sámi participation in the Eurovision Song Contest. The ESC is significant because it provides musicians with the opportunities to engage with audiences on the local, national, and international levels, making it an excellent space for negotiations of politics and identity.

Datum och tid: 16 oktober, 2017 kl. 19 MST, eller titta på inspelningen när det passar!
Hur: Live stream via SWEA Världens sida på Facebook, måste vara medlem i
gruppen
Nu hoppas jag att ni alla njuter och myser ordentligt av hösten MEN jag hoppas ni vågar er ut på några av våra trevliga träffar 😃
Varma höstkramar,
Carina
AvdelningsOrdförande (AO) SWEA MN
MÅNADSBREV SEPTEMBER 2017
Halloj alla SWEOR!
Just i skrivandets stund så härjar stormen Irma som värst. Vi tänker självklart på alla våra släktingar, vänner och våra SWEA-systrar i det svårt drabbade Florida. Jag har hållit kontakt med avdelningsordförande (AO) SWEA FL, redan från början när det uppdagades hur omfattande och stark Irma skulle bli. Hon beslöt ganska tidigt att evakuera och bilade med sin familj och husdjur till Nashville. Det tog henne 22 timmar att köra den annars 15 timmars sträckan. Och då var hon ute i god tid! Hon har med jämna mellanrum uppdatera oss andra AO i regionen om hur läget är. Våra tankar är givetvis hos dem och Floridas befolkning och hoppas att alla liv sparas. Vi vet tyvärr med stor säkerhet att det blir mycket att ta hand om när alla vänder hemåt igen för att inspektera sina hem.
Det känns lite småaktigt att tala om sig själv och den härliga sommaren som varit men jag vill inte ta det ifrån oss. Jag hoppas att ni alla har njutit av sommaren och fyllt på lagret med härliga utflykter, upplevelser och många möten.
Själv njöt jag rikitgt ordentligt av sommaren här i MN. Jag hann även med en tur till Stockholm i slutet av augusti. Detta innebar att jag missasde “MN Great Get together” i år. Jag är dock tacksam att komma tillbaka till en varm och framförallt solig höst.
Som ni säkert redan vet har Sverige fått nya pengar. En del gamla sedlar och mynt har bytts ut, andra är helt nya. Eftersom det hela är nytt så var jag inte ensam om att dubbelkolla pengarna när jag betalade kontant. Mycket intressant med en 200 kronorssedel och en ny 5 krona som ser ut som en penny! De säger att Sverige kommer bli först i världen med att sluta använda kontanter men det kanske inte kommer hända än på ett tag iallafall. Jag tänker att de ju precis investerat i nya fina sedlar och mynt!
När det gäller vår fina organisation, SWEA, så har vi mycket kul på programmet i höst och vinter!
Redan nu på fredag kommer vi ha vår traditionella Räkfrossa. Jag hoppas ni alla har fått inbjudan. Om inte så hör av er! Om någon vill samåka hör av er till mig eller någon annan i styrelsen, så fixar vi det.  Sms, ring eller mail går alla lika bra. Det ska bli så kul att träffa er alla igen och höra om era sommarupplevelser!
De tre följande månadsaktiviteterna är:
-Lördagen den 14 oktober blir det en privatguidad tur för oss Sweor på State  Capitol i St. Paul.
-Lördagen den 4 november blir det glasblåsning i Minneapolis.
-Söndagen den 3 december blir det Julfest på Danebo med julbord, luciatåg, lotteriförsäljning, fiskdam etc.
Som ni ser är de fyra kommande månadsmötena lagda på helgerna. Vi testar för att se om det passar fler av våra medlemmar bättre att deltaga på de olika aktiviteterna.
De olika intressegupperna kommer fortsätta med sina aktiviteter och skickar som vanligt ut Evite-inbjudningar allt eftersom.
Bokklubben kommer att träffas den 27 september kl.18 på IKEA för att diskutera boken “Världens Vackraste Man” av Lena Ackebo. Nästa bok blir “Swede Hollow” av Ola Larsmo. Jag hade själv nöjet att åka till Swede Hollow med mina svenska vänner som var på besök hos mig i juli. De båda hade läst boken men det hade inte jag. Jag köpte den däremot förra veckan när jag var hemma och ser nu framemot att läsa den och diskutera den på boklubbsträffen.
Vi har fått ett par nya medlemmar under sommaren och jag vill hälsa er hjärtligt välkomna. Jag hoppas träffa er på en av alla möten i höst/vinter. Om ni under tiden har några frågar hör gärna av er till mig.
Att engagera sig i styrelsen är alltid ett bra sätt att komma in i en organisation och dess rörelse. Om någon är intresserad av att vara med i vår trevliga styrelse och bevara det svenska språket, våra traditioner och allmänt representera Sverige hör gärna av er. Vi vill fortsätta vara intressanta och relevanta för alla medlemmar oavsett bakgrund, intressen och ålder.
För mer information om vad som händer besök gärna vår hemsida: minnesota.swea.org
Jag hoppas se er alla på Räkfrossan på fredag!
Vädret ser lovande ut för att sitta ute den kvällen så vi har en liten vädjan; Om ni har en hoppfällbar stol som är lätt att ta med vore det toppen! Vi har ett antal utomhusstolar men inte tillräckligt för alla att sitta ute.
Kram på er!
Carina
AO SWEA MN
MÅNADSBREV MAJ 2017

Hej!

Nu får vi väl hoppas att våren har återkommit för att stanna och att den övergår i en vacker sommar med lagom värme och helt utan mygg 😀
Fick i dagarna det glada beskedet att mitt nya svenska körkort ligger på konsulatet, på ASI, och väntar på att bli upphämtat! Jag hann förnya det med minsta möjliga marginal! Blev så glatt överraskad eftersom jag visste att många sökte förnyelsen innan de nya reglerna trädde i lag den 1:a maj. Jag var lite orolig att de inte skulle hinna med mitt men tillsynes flyter den svenska byråkratin på som en väloljad maskin. 😃
SWEAs garagesale blev ju tyvärr inställd i lördags pga det dåliga vädret. Vädergudarna var helt enklet inte på vår sida. Trots det var det några tappra sweor som stog ute i kylan på fredagen. De fick ihop ca 100 dollar den dagen. Vi har kvar en hel del grejer att sälja så Britt-Marie och Eivor föreslog att vi har öppet torsdag och fredag den här veckan (25 o 26). Det är ett par stycken som kan vara där då och hjälpa till med försäljningen men de tar tacksamt emot mer hjälp. Samtidigt blev det ju lite mer tid att rensa bland grejor så om du hittade något att donera så går det fortfarande bra att donera.
Vi har utsett SWEA, MN 2017 stipendium-mottagare: Signe. Hon är född i  Blekinge och har bott här i många år nu. Signe är mycket aktiv i Scandia, MN, där hon bl a undervisar i svenska. På somrarna undervisar hon även på det svenska språklägret.
Hon kommer att använda pengarna till sin körresa i sommar. Kören kommer att turnera till flera platser i både Sverige och Norge. Hon har inte varit tillbaka till Sverige på drygt  30 år så det här är stort för henne!
Vi hoppas få med Signe på ett av våra möten i höst för att redovisa sin resa. Grattis Signe!
Den 6:e juni är vi inbjudna att fira Sveriges nationaldag med Anna-Lena i Lake of the Isles Lutheran Church. Förutom hennes underbart goda smörgåsbord kommer det även att bli lite underhållning med sång och musik. För meny, bordsbokning och kostnad se den bifogade inbjudan.
Vi hoppas se många sweor i Scandia för att fira en traditionsenlig midsommar i Gammelgården. Firandet går av stapeln lördagen den 24 juni. En Evite med mötesplats och tid kommer att skickas ut.
Detta blir det sista ordförandebrevet för sommaren och jag hoppas att ni alla kommer att ha en toppensommar vare sig ni stannar hemmavid eller reser runt i världen.
Den här sommaren kommer bli min första på länge som jag kommer stanna i MN. Jag ser fram emot att hinna vara med på allt mysigt som Twin Cities har att erbjuda. Tänk alla street-art-fairs, musikfestivaler, farmers markets, trevliga uteserveringar; både på marken och rooftops, promenadstråk och kanske även ta sig ett dopp i någon av alla våra sjöar. Vad härligt det ska det bli!
Hör gärna av er till mig om ni får nys om något kul 🕶👙🐞🌻🍸
Soliga hälsningar och varma vårkramar,
Carina
SWEA, MN AO
MÅNADSBREV APRIL 2017
Glad Skärtorsdag på er!

Vilken vacker vårhelg vi hade! Men jag förstår inte riktigt hur jag lyckades få fem (!!!!!) myggbett redan nu! De flygande smårackarna brukar ju inte komma fram förrän i juni! Men man ska väl se det som ett vårtecken iallafall 😀

I vårens tecken firar vi in den Fredagen den 28 april då det blir Vårfest/Valborgsfirande hemma hos AnkI. Separat Evite har skickats ut. Bär gärna din fina vårhatt eller studentmössa kvällen till ära.

Nu har vi goda nyheter! Vi kommer att ha en Garagesale även i år! Britt-Marie har ställt upp med sitt garage. Det hela kommer att gå av stapeln fredagen den 19 och lördagen den 20 maj. Så nu är det bara att börja vårstäda och forsla hushållssaker, kläder (barn och vuxna), leksaker prydnadssaker etc hem till Britt-Marie. Kontakta minnesota(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org om du har saker du vill donera.

Förutom saker att sälja behöver vi massa hjälp med försäljning, prismärkning och uppsättning av saker. Vi kommer därför att skicka ut ett schema där ni kan anmäla er till de pass som passar er bäst att hjälpa till. Det kommer ske via Signupgenius som vanligt.

Vi skickar nu SWEA information endast till de medlemmar som betalt medlemsavgiften på $55 för i år. Om ni skulle höra av någon som varit medlem eller vill bli medlem som vill få våra inbjudningar och information så går det självklart jättebra att skicka in avgiften till vår kassör så (åter) aktiverar vi dem.

På tal om betalning så efterlyser vi fortfarande någon som kanske har erfarenhet eller kontakter, inom elektronisk betalning eller har lust att undersöka det åt oss. Vi vill följa med i tiden och underlätta för våra medlemmar att betala medlemsavgifter, månadsmöten etc. Vänligen hör av er till mig om ni kan hjälpa till.

En massa aktiviteter är planerade inom de olika intressegrupperna: Mamma-barn-gruppen, Downtowngruppen, Bokklubben, Filmklubben, Friluftsklubben och Matlagningsgruppen. En separat Evite-inbjudan skickas ut inför varje möte.

Vi har också lagt ut de färdigplanerade mötena på vår hemsida www.minnesota(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org. På hemsidan lägger vi även upp tips på aktiviteter och annan information. Det går bra att maila Ylva om du har tips på något att lägga upp på vår hemsida. 

Jag vill passa på och slå ett slag för anknytande program, lite utanför SWEA.

ASI Cloudberries (vi har flera SWEA medlemmar som ingår i kören) kommer att ha en vårkonsert den 6 maj kl.19.00 i Lake of the Isles Lutheran Church. Efter konserten blir det fika och tillfälle att umgås.

På påskdagen och morsdag blir det svenskt smörgåsbord på Lake of the Isles Lutheran Church. Vår medlem Anna-Lena lagar all maten själv enligt svenska traditioner och har specialkomponerat menyer för de olika tillfällena. För meny och bordsbeställning gå till  http://loti.org/event/easter-sunday-scandinavian-smorgasbord/.

Den 19-21 oktober blir det SWEA världsmöte i Perth, Australien och alla Sweor är välkomna att delta på utflykter, middagar och aktiviteter som anordnats av lokala sweor. Det är ett ypperligt tillfälle att upptäcka Perth tillsammans med andra Sweor. Om ni är intresserade kan ni kika på  http://vm2017.swea.org/ där hela programmet finns upplagt. 

Det börjar dra sig mot sitt slut för att söka SWEA, MN stipendium på $1,000. Sista ansökningsdatumet är den 30 april. Jag bifogar ansökan igen och hoppas ni hjälper till att förmedla den till intresserade.

Avslutningsvis så vill jag bara berätta att istället för Blåkulla så far vi till Pittsburgh i påsk för att träffa vår nyfödde sonson 💙

En riktigt Glad Påsk önskar jag er alla! 

Kram,

Carina

SWEA, MN ordförande

MÅNADSBREV MARS 2017

Halloj,

Sitter här i efterdyningarna av gårdagens konsert med Orphei Drängar . Man kan inte annat än vara stolt över att vara svensk när man är med om något sådant stort! Jag har aldrig sett dem tidigare, mer än på TV för många år sedan, så att nu höra dem live här i MN var verkligen både se- och hörvärt! 

Nu skuttar vi framåt våren i både tid och ljus!

Sorgligt nog har vi haft allför dåligt med snö för att planera att åka skidor den här säsongen. Friluftsgruppen har försökt få till det hela vintern med en skidtur men vädret har liksom inte riktigt velat bjuda på ett ordentligt snötäcke för det. Nu tror jag de gett upp och istället siktar in sig på ett 5km vårlopp den 7:e maj. Det är några stycken som vill springa Bud Break Run på Arboretum i Chanhassen. Mer information om registrering etc. kommer i ett separat utskick men tänkte det kan vara bra att veta om det…om ni redan nu skulle vilja börja träna inför loppet ☺

Nästa månadsmöte kommer vara hemma hos Ylva, fredagen den 31 mars. Ylva kommer att leda oss i hur man gör en String Art tavla i formen av endera Minnesota eller Sverige. Allt material kommer att tillhandahållas men vi ber att ni tar med er en hammare. Vi kommer skapa vår egen tavla som vi sedan tar med oss hem. Allt detta till självkostnadspris som ännu ej fastställts.

Downtowngruppen kommer att träffas på Pattaya i Minnetonka på nästa träff. Det är en nyöppnad Thai restaurang som vi hört mycket gott om. Mer info kommer i separat evite inbjudan

Filmklubben kommer att träffas hemma hos Sonia den 12 april för att se på Änglagård tredje gången gillt. 

Mamma-barn gruppen, yngre gruppen, träffas hemma hos Tina, för att äta våfflor söndagen den 19 mars. 

För att vara med på allt detta roliga behöver ni bara betala in medlemsavgiften för 2017. Detta blir annars det sista ordförandebrevet och inbjudningar till de olika aktiviteterna upphör tills avgiften på 55 dollar blir betald. Ni går dessutom miste om SWEA Nytt som är en digital medlemstidning som alla medlemmar får skickat till sig via epost. Om ni vill få nästa nummer måste avgiften vara betald senast den 15 mars. Checken eller kontanter kan ni skicka till vår kassör.

Jag hörde inte av någon angående en SWEA garagesale i vår eller höst. Styrelsen är delad när det gäller frågan eftersom det innebär mycket arbete. Vi beslöt därför att vi ska rösta om saken. Jag återkommer med resultatet. 

Jag vill slå ett slag för Anna-Lenas underbara smörgåsbord söndag den 19 mars på Lake of the Isles Lutheran Church.kl.12.00. Tryck på länken för meny och mer information.

http://loti.org/event/scandinavian-smorgasbord-9/

Besök gärna vår hemsida minnesota.swea.org  för uppkommande aktiviteter och information. Gilla även vår FB sida där vi gärna lägger upp bilder och även där kan meddela om uppkommade aktiviteter.

Nu hoppas jag se er snart på ett av alla våra trevliga evenemang. Om ni har några förslag om vad som pågår i stan och vill dra ihop en grupp för att gå eller uppleva något. Hör bara av er till mig så gör jag ett utskick ☺

Allt gott! 

Kram,

Carina 

SWEA, MN ordförande 

MÅNADSBREV FEBRUARI 2017 

Halloj!

Vilket väder vi har haft de senaste dagarna! Hoppas ni kunnat ta vara på de här dagarna och tillbringat så mycket tid utomhus som möjligt. Vi vet ju alla av erfarenhet både som MN bo och svensk, att detta bara är en liten försmak på vad som komma skall  

Den nya styrelsen träffades i måndagskväll och pratade om det kommande året. Jag vill passa på att tacka Ulrika och Åsa för deras tid i styrelsen. Inröstade på deras platser blev Charlotte (sekreterare) och Sonia (programkoordinator). Vi önskar dem hjärtligt välkomna

Den 28 februari kör vi igång med det första månadsmötet för i år med film och semlor hemma hos Eivor (se Evite), i mars eller maj hoppas vi få till ett besök på vår State Capitol, i april blir det Vårfest, i maj Garagesale (tbd), i juni Midsommar på Scandia, till hösten blir det givetvis Räkfrossa och i december Julfest.

Sen har vi förstås våra intressegrupper: Mammabarngruppen, Downtowngruppen, Bokklubben, Filmklubben, Friluftsklubben och Matlagningsgruppen. Grupperna träffas regelbundet och skickar ut Evites inför varje möte.

För att vara med på alla dessa trevligheter måste dock medlemsavgiften på $55 betalas snarast så jag vill passa på att påminna om inbetalningen. 

Vänligen skicka en check eller kontanter till Gloria eller betala på nästa möte.

 På tal om betalning så efterlyser vi någon som kanske har erfarenhet eller kontakter inom elektronisk betalning eller har lust att undersöka det åt oss. Vårt mål med detta är förstås att försöka underlätta för våra medlemmar att betala medlemsavgiften, månadsmöten etc. Vänligen hör av er till mig om ni kan hjälpa till.

En av punkterna på styrelsemötet var fundraising. Garagesalen har vi haft i många år och de flesta av oss är överens om att det är ett bra sätt att få in pengar för att driva rörelsen men det kräver en hel del arbete. För att få det att fungera behöver vi i så fall hjälp med planering, plats, donationer av saker, hjälp med försäljning etc. Vi i styrelsen undrar därför; Finns det någon Swea som kan tänka sig att ha garagesalen hemma hos sig (bäst om det är samtidigt som ett område eller city har det), hur många kan tänka sig att hjälpa till (vanligen en fredag och lördag i maj) och har vi saker att sälja? Hör gärna av er till mig angående detta.

I oktober blir det värlsmöte i Perth, Australien. Jag kommer att åka dit och vill att ni ska veta att SWEA Perth välkomnar alla SWEA medlemmar. De har planerat middagar, luncher och utflykter. Dessa resor är ett utmärkt sätt att träffa Sweor ifrån hela världen och att se värdslandet/standen. För mer information se http://vm2017.swea.org/

 SWEA MN delar även i år ut vårt stipendium på $1,000. Sista ansökningsdagen är 30 april. Jag bifogar informationen i en bilaga. 

SWEA MAME delar också ut ett stipendium i vår på $2,000 sista ansökningsdagen är 1 april. Jag bifogar även informationen till detta.

Hjälp oss sprida informationen om båda dessa stipendier.

Häromdagen fick jag ett email om att Orphei Drängar kommer hit och uppträder på Bethel University den 10 mars kl.19.30. För biljetter och mer information tryck på länken  www.bethel.edu/events/arts/box-office eller gå till vår hemsida minnesota.swea.org

Som sagt mycket spännade och kul händer det här året i SWEA världen.

Visst är det väl kul att vi har varandra!

Ut med er nu och njut av de sista dagarna av det rekordvarma vädret ☺

Allt gott och ta hand om dig och varandra

Kram,

Carina

SWEA, MN ordförande

MÅNADSBREV JANUARI 2017

Halloj!

God fortsättning på det nya året!

Hoppas ni alla firat jul och nyår på det sätt ni tycker är allra mysigast.

Jag vill tacka alla er som var med på SWEAs julfest. Vad trevligt vi hade det! Och helt otroligt begåvade barn har vi i gruppen! Vilket fint Lucia uppträdande vi hade. Jag vill förstås också tacka er mammor som ordnade och fixade med träningarna. Det är mycket pusslande för att samla ihop alla mammor och barn och hitta datum och plats som passar alla!

Och så vill jag tacka tomten förstås som alltid är lika populär ☺

Så här års har vi vanligen röstat in vår  nya styrelse. Av olika anledningar är vi lite sena i år. Nytt för detta val är nämligen att det kommer ske elektroniskt (genom Electionbuddy Elections) Vi hoppas på det sättet att så många som möjligt av våra medlemmar kommer att rösta. 

Valberedningen tillsammans med några i styrelsen har testkört valprocessen och vi tror att det kommer bli en smidig process. För säkerhetsskull kommer vi att skicka ut ett separat email innan valprocesses så att ni kan hålla koll på era email inboxar och dubbelkolla att mailet inte hamnar i spamboxen.

När valet är genomfört kommer vi snart därefter sätta upp datumet för årsmötet där vi kommer tillsätta de öppna posterna med de nya, invalda styrelsemedlemmarna.

Det nya året kommer att bjuda på många tillfällen att umgås och de olika intressegrupperna har satt igång med att planera aktiviteter. Vi är alltid intresserade av att få in förslag till aktiveter av våra medlemmar. Om ni har några förslag hör gärna av er till mig.

Jag har bifogat tackbrevet ifrån vår stipendiat, Stephanie, för 2016. Hon använde pengarna till att hjälpa till med betalningen för två veckor på språkläger i Sjölunden. Hon har tyvärr ingen möjlighet att komma till oss här i Twin Cities för att göra en presentation. Hon bor uppe i norra MN i närheten av Sjölunden och har helt enkelt inte råd att ta sig hit. Läs gärna hennes tackbrev till oss. Man blir så glad när man ser att pengarna går till rätt person ☺

Håll i er i snöyran och var försiktiga därute men kom ihåg att njuta av den vackra vinterskruden. Den varar trots allt bara i några månader och vi går redan mot ljusare tider.

Kram på er tills vi möts!

Carina

Ordförande, SWEA MN


Månadsbrev från tidigare år

2016