Network Menu

SWEA Minnesotas Stipendiater

Här presenterar vi de senaste årens stipendiater.

SWEA Minnesotas Stipendiat 2018

Brad Harmon tog examen vid University of Minnesota med skandinaviska studier som huvudämne. Stipendiet möjliggjorde för Brad att åka till Stockholm under sommaren 2018 för att gå en avancerad svenskakurs samt besöka Kungliga Biblioteket för sin arkivforskning. Han deltog även i en kurs på Billströmska folkhögskolan på Tjörn för svensklärare som inte har svenska som modersmål. Han läser numera mastersprogrammet i skandinavisk litteratur på University of Washington där han även undervisar i svenska. Brad kommer till Minnesota i maj och skall då redovisa för oss om sitt arbete.

SWEA Minnesotas Stipendiat 2017

20017 års Stipendiat heter Signe Fluegel-Svensson. Hon kommer från Blekinge och har bott i Minnesota i många år. Signe är mycket aktiv i Gammelgården i Scandia, MN, där hon bl.a. undervisar i svenska. På somrarna undervisar hon även på det svenska språklägret Sjölunden.

Signe sjunger i en kör som kommer att turnera till flera platser i både Sverige och Norge i sommar. Så Signe kommer att använda stipendiepengarna till körresan. Hon har inte varit tillbaka till Sverige på drygt 30 år så det här är stort för henne! Vi ser fram emot att få höra om Signes resa då hon redovisar för stipendiet på ett av våra möten i höst. Grattis Signe!